Kúpele Luhačovice lákajú Slovákov ako atraktívny zamestnávateľ

Kúpele Luhačovice (Lázně Luhačovice), a. s., si dlhodobo udržiavajú pozíciu Slovákmi najnavštevovanejších českých kúpeľov.

Kúpele Luhačovice (Lázně Luhačovice), a. s., si dlhodobo udržiavajú pozíciu Slovákmi najnavštevovanejších českých kúpeľov. Zároveň však poskytujú Slovákom aj možnosť dobrého zamestnania v atraktívnom prostredí svetoznámych kúpeľov. Zo súčasných 600 osôb, ktoré akciová spoločnosť Kúpele Luhačovice zamestnáva, je 32 pôvodom zo Slovenska. Pravdepodobne ide aj o najvyšší počet Slovákov zamestnaných v jedných z českých kúpeľov. Spoločnosť mieni počty zamestnaných Slovákov zvyšovať a nahradiť tak úbytok českého personálu, ktorý dlhodobo chýba, hlavne kvôli práci v Nemecku a Rakúsku. Informoval o tom výkonný riaditeľ Kúpeľov Luhačovice, a. s., Jiří Dědek.

„Luhačovice nie sú len cieľom kúpeľných a wellness pobytov, či jednodenných výletov, ale viac ako 100 rokov aj tradičným zamestnávateľom Slovákov a miestom stretávania českej a slovenskej kultúrnej a politickej reprezentácie. Dôvodom je jazyková, kultúrna a geografická blízkosť a bohatá história vzájomných vzťahov. Luhačovice sú po ceste vzdialené iba 25 km od hraničného prechodu Drietoma - Starý Hrozenkov, 54 km od Trenčína a 165 km od Bratislavy. Táto blízkosť zatraktívňuje Luhačovice, lebo umožňuje zamestnancom bezproblémové dochádzanie z miesta trvalého bydliska napríklad na týždňovky. Slováci v Luhačoviciach najčastejšie zastávajú pracovné pozície fyzioterapeutov, ďalej masérov a všeobecných sestier,“ konštatoval J. Dědek.

Poukázal aj na to, že zamestnávanie Slovákov je bezproblémové, v ČR sa uznávajú doklady o vzdelaní a praxi. Skúsenosti s nimi sú veľmi pozitívne. „V súčasnosti by sme radi  posilnili tím a preto aj na Slovensku hľadáme nových pracovníkov. Záujem máme o fyzioterapeutov, lekárov, masérov, čašníkov,  servírky a  kuchárov. Kúpele môžu ponúknuť aj ubytovanie za veľmi prijateľné sumy. V súčasnosti navyše prebehli a prebiehajú rekonštrukcie ubytovacích kapacít s cieľom zvýšiť ich štandard na vyššiu úroveň,“ konštatoval J. Dědek.

Slovákov oslovuje, popri histórii, aj geografická blízkosť, keď do Luhačovíc majú mnohí bližšie ako do slovenských kúpeľov. Ubytovanie a služby uspokoja tak milovníkov luxusu, ako aj klientov uprednostňujúcich cenovo dostupný štandard. V neposlednom rade  je pre nich lákadlom jedinečnosť a vzácnosť Luhačovických minerálnych vôd. V posledných rokoch sa pobytová návštevnosť Kúpeľov Luhačovice ustálila na čísle okolo 2000 Slovákov ročne. V posledných rokoch pritom využíva služby spoločnosti viac ako 30 000 klientov. Klientelu tvoria z takmer 90 % domáci a z cca 10 % zahraniční hostia prevažne z Rakúska, Slovenska, Nemecka, Izraela, Ruska, USA, Kanady a ďalších susedných európskych krajín. Pravidelnými hosťami Kúpeľov Luhačovice sú popredné osobnosti politického, spoločenského a kultúrneho života Českej republiky, predseda vlády, parlamentu, poslanci, umelci, významní podnikatelia a manažéri.

Jedným z hlavných lákadiel pre slovenských návštevníkov sú diela architekta Dušana Jurkoviča, medzi ktoré patria napríklad Jurkovičov dom, Vila Chalúpka, Vila Jastrabie, Vodoliečebné kúpele, Riečne a slnečné kúpele a Hudobný pavilón. Len málokto pritom vie, že tieto diela boli vytvorené v priebehu len troch rokov. Českí a slovenskí buditelia hľadali začiatkom 20. storočia protipól Karlových Varov a práve s tým súvisí príchod a pôsobenie Dušana Jurkoviča v Luhačoviciach. Okrem Jurkoviča tu pôsobili začiatkom minulého storočia ďalšie dve významné osobnosti - národný buditeľ, kúpeľný lekár a iniciátor stretnutia Čechov a Slovákov MUDr. Pavol Blaho a správca Cyril Holuby, ktorý založil v Luhačoviciach miestnu odbočku spolku českoslovanskej jednoty.

Kúpele Luhačovice, a. s. - profil spoločnosti

Akciová spoločnosť Kúpele Luhačovice bola založená v roku 1992 a patrí medzi najväčšie kúpeľné zariadenia Českej republiky. V odbore liečby dýchacích ciest sú profilovým a hlavným liečebným zariadením. V súčasnosti disponuje ubytovacou kapacitou 1300 lôžok v 7 hoteloch, z toho je 500 lôžok v kategórii 4 hviezdičkových hotelov, 10 penziónoch a 2 detských liečebniach. Služby poskytuje v priemere 550 zamestnancov, z toho je 17 lekárov a 170 osôb zdravotníckeho personálu. Akciová spoločnosť bola osemkrát zaradená medzi 100 TOP obdivovaných firiem Českej republiky Kúpele Luhačovice ponúkajú svojim hosťom i zamestnancom nielen kúpeľnú liečbu, ale aj možnosť aktívneho odpočinku, kultúrne a spoločenské vyžitie.

Kúpele Luhačovice, a. s., a Liečebné kúpele Jáchymov, a. s., spoločne tvoria najväčšiu kúpeľnú skupinu v Českej republike Spa & Wellness Nature Resorts.

Viac informácií: www.LazneLuhacovice.cz a www.HotelAlexandria.cz.

Kontakt na personálne oddelenie pre záujemcov o zamestnanie:

Mgr. Vladimíra Juřeníková, personálna manažérka, tel .: +420 577 682 204, e-mail: jurenikova@lazneluhacovice.cz

 

Čítaný: 915x, autor: PAPER LIFE

Upraviť článok Zmazať článok

UPOZORNENIE: Prevádzkovateľ portálu e-katalog.sk nezodpovedá za tento článok

 

Váš odkaz bol odoslaný!