Kvalitné drevené uhlie je základom bezstarostného grilovania

Dobrou voľbou pre kvalitné grilovanie môže byť jednodruhové drevené uhlie z českého Křivoklátska vyrobené z bukového dreva. Toto grilovacie drevené uhlie je vhodné do záhradnách grilov, keramických grilov Kamado, Big Green Egg a na pečenie prasiat a jahniat.

Ideálne drevené uhlie by malo obsahovať čo najmenej popola. Taktiež by malo byť čo najmenej vlhké aby namiesto potrebného žiaru nevytváralo dymovú clonu. Veľmi dôležitý je fixný uhlík. Čím viac ho drevené uhlie obsahuje, tým lepšie horí. Vplyv na grilovanie má aj veľkosť kúskov uhlia. Nie je príjemné ak z vreca vysypete drť a prach. Ten nehorí a len špiní. Taktiež veľmi veľké kusy uhlia nie sú vhodné, pretože sa nezmestia do menšieho grilu a zle sa s nimi manipuluje. Odporúčaná veľkosť je 2 až 8 centimetrov.

Dobrou voľbou pre kvalitné grilovanie môže byť jednodruhové drevené uhlie z českého Křivoklátska vyrobené z bukového dreva. Zaručuje vysokú výhrevnosť, homogénnu teplotu a je kvalitne vytriedené s nízkym obsahom prachových častíc. Napríklad drevene uhlie VÝBER je vhodné pre profesionálne a domáce gastro grilovanie, grilovanie steakov a pečenie prasiat a jahniat.

Na Slovensku sa v súčasnosti dodáva obchod Keramickegrily.sk toto grilovacie uhlie v 3, 7 a 10 kilogramovom balení, pre reštaurácie a profesionálny catering aj vo väčších objemových množstvách vo frakcii ručného výberu jednotlivých kúskov uhlia nad 50mm. Obsah fixného uhlíka je min. 86%, vlhkosť max. 4%, výhrevnosť: min. 31.000kJ.kg-1 a neposlednom rade je dôležitý parameter jeho nízky obsah prachových častíc max. 1%.

Vyskúšajte kvalitné drevené uhlie českej výroby. Toto grilovacie drevené uhlie je vhodné do záhradnách grilov, keramických grilov Kamado, Big Green Egg a na pečenie prasiat a jahniat.

Čítaný: 834x, autor: Keramickegrily.sk

Upraviť článok Zmazať článok

UPOZORNENIE: Prevádzkovateľ portálu e-katalog.sk nezodpovedá za tento článok

 

Váš odkaz bol odoslaný!