Vincentka slúži nielen na liečbu, ale aj na prevenciu respiračných chorôb

Jesenné počasie s výkyvmi teplôt je ideálne pre rozmnožovanie baktérií a vírusov v ľudskom organizme. Ordinácie zaznamenávajú v tomto období nástup respiračných chorôb, vrátane chrípky a chrípke podobných ochorení. Preto je namieste prevencia a rýchle zachytávanie začiatkov ochorení, potom je aj ich priebeh podstatne miernejší. Významnú úlohu tu zohráva minerálna voda Vincentka, ktorá je ideálnym spoločníkom na prevencie ochorení dýchacích ciest a ich zvládanie. Všetci, ktorí sú náchylní na časté ochorenia dýchacích ciest, ale aj zdraví ľudia, vrátane športovcov, by mali každý deň preventívne kloktať Vincentku, preplachovať si ňou dutiny a prípadne ju aj inhalovať.


 

Jan Šumšal, riaditeľ spoločnosti Vincentka, a. s., ktorá vlastní práva na jej plnenie do fliaš, k tomu hovorí: ,,Ako prevencia najlepšie poslúži ráno hneď po zobudení chvíľu kloktať. Hlieny, ktoré sa cez noc zhromaždia v hltane sa tak rozpustia a dajú sa ľahko vykašľať. Poznajú to hlavne alergici, ktorým sa tvoria hlieny aj bez akútnych ochorení dýchacích ciest a sťažujú im dýchanie. Ranné ,,rozkašlávanie“ je pre nich priam rituálom, bez ktorého si dýchacie cesty neuvoľnia. A práve pre rozpustenie hlienov a vykašlávanie je Vincentka priam nezastupiteľná.Na prevenciu pred ochorením je však dobré vykloktať hrdlo a prepláchnuť nosné dutiny Vincentkou, alebo roztokom VincentkaNasalis, aspoň dvakrát denne. Ráno pri čistení zubov, alebo pred odchodom z domu a večer po umytí zubov pred spaním. Nie každý vie správne kloktať a správne preplachovať dutiny sa treba naučiť. Problémom u detí je ich neochota to robiť.“

 

Dodáva, že alternatívou sú nosné spreje Vincentka Standard a Junior. Oba majú aplikátory rozprašujúceVincentku. Sú pritom opakovane plniteľné. Pre deti od 0 rokov je k dispozícii nosný sprej Junior s nižším tlakom a menšou koncovkou. Preplachovať dutiny viackrát denne alebo si ich vystriekať aplikátorom je potrebné pri ich upchatí a to až kým sa neuvoľnia a nevyčistia. Nakoniec si treba vstreknúť trochu Vincentky aj do vyčistených dierok, aby sa vytvoril ochranný povlak. Vírusu trvá istý čas, kým sa začne rozmnožovať. Prevencia môže zamedziť šíreniu ochorení a aj pri ich vypuknutí prináša aplikovanie Vincentky úľavu z uvoľnenia dýchania.Takéto ranné a večerné čistiace rituály poznajú dobre aj alergici. Aj im Vincentka prináša úľavu a možnosť voľne dýchať.

 

Čistá príroda z treťohôr

Vincentka je čisto prírodný produkt, bez akýchkoľvek pridaných látok.Táto prírodná liečivá vysoko mineralizovaná voda vyvierajúca v Kúpeľoch Luhačovice, je pôvodom zvyšková morská voda z pravekého treťohorného mora, ktorá ostala uväznená medzi vrstvami hornín pod Luhačovicami.Na rozdiel od nosových sprejov na lekársky predpis neobsahuje Vincentka žiadne kortikoidy, ani návykové látky. Vincentka sa dá používať spolu s lekárom predpísanými nosnými sprejmi. S jej pomocou si pacient môže najprv vyčistiť dutiny a až potom aplikovať predpísaný sprej s účinnými látkami. Na dosiahnutie rovnakého účinku už nemusí používať veľké množstvá liečiv.

 

Odporúčajú ju babičky i špecialisti ORL

Vincentka je rokmi osvedčený „liek našich babičiek“. Táto liečivá minerálna voda všakuž dávno vstúpila aj do služieb špecialistov ORL, alergológov, endokrinológov a pediatrov. Jej účinky na prevenciu i ochorenie horných a dolných dýchacích ciest sú všeobecne známe. Spoluprácou so špičkovými pracoviskami a odborníkmi ORL sa účinky priaznivo prejavujú v mnohých smeroch. Ukazujú, ako najefektívnejšie s Vincentkou pracovať, ako rozširovať portfólio výrobkov, ako nachádzať ďalšie spôsoby jej využitia v liečebnom procese. Jednou z udalostí, kde dochádza k výmene skúseností, sú kongresy ORL, ktoré Vincentka podporuje.

 

Prečo Vincentkapomáha

Oxid uhličitý a soli v nej obsiahnuté, majú schopnosť rozpúšťať hlieny a následne umožňujú pacientovi, aby sa ich zbavil. Vincentka je najlepší podporný prostriedok pre uvoľnenie dýchania pri akútnych a chronických ochoreniach dýchacích ciest a alergiách. Príznaky trvajú spravidla týždeň, dva a niekedy aj viac, čiže ide o veľmi významnú pomoc, ktorá potom umožňuje telu, aby sa sústredilo na boj s pôvodcom infekcie. Vincentka pomáha nielen pri rozpúšťaní hlienov a ich vykašliavaní, ale aj pri zablokovaných nosných aj prínosových dutinách po nahromadení hlienov, ktoré sa bežne nerozpúšťajú. Pri zablokovaní dutín môže dôjsť k ich zápalu, často sprevádzanému vysokými teplotami a chronickými ochoreniami. Pre takéto prípady je k dispozícii špeciálny koncentrát Vincentka NASALIS s plastovou kanvičkou na preplachovanie dutín a nosohltanu, zbavený oxidu uhličitého.

 

Prevencia pred ochoreniami

Najúčinnejšou ochranou pred chrípkou je očkovanie, najlepšie v októbri, novembri, aby sa stihli vytvoriť protilátky. To však nepomôže v prípade iných ochorení dýchacích ciest. Tu je prevenciou zdravá strava plná vitamínov z ovocia, zeleniny, medu a posilňovanie obranyschopnosti organizmu ako otužovanie, športovanie, pravidelný pohyb na čerstvom vzduchu a vyhýbanie sauzavretým priestorom s veľkým množstvom ľudí. A samozrejme k tomu aj prevencia s Vincentkou (kloktanie, inhalovanie, preplachovanie, vystriekanie dutín).

 

Liečba jesenných a zimných chorôb

Najčastejšími ochoreniami typickými pre jeseňa zimu sú zápaly priedušnice, zápaly priedušiek, laryngitídy, angíny, chrípky a chrípke podobné ochorenia. Takmer všetky sú sprevádzané nádchou - zvýšenou tvorbou hlienov a ich usadzovaním v dýchacích cestách, v nosných a prínosových dutinách.Ako pri nich pomáha Vincentka? Okrem preplachov dutín (resp.striekania sprejom) a kloktania, sa Vincentka aplikuje aj inhalovaním. Na inhalovanie sú najlepšie originálne inhalátory, ktoré sú dostupné v lekárňach. Skúsiť môžete aj jej aplikáciu cez vyvíjač pary. Pomôže však aj improvizované vdychovanie ohriatej Vincentky nad hrncom s hlavou prekrytou uterákom, alebo pobyt v kuchyni, kde ju dlhšie varíme v odkrytom hrnci.

 

Rad pomocníkov pôvodom z Vincentky sa rozrástol

V lekárňach a vybraných obchodoch je možné kúpiťaj výrobky na báze tejto minerálnej vody: pastilky vhodné na regeneráciu hlasiviek a tiež na osvieženie a zvlhčenie sliznice dutiny ústnej, zubnú pastu využívajúcu veľké množstvo prírodného flóru a jódu, sirup s obsahom rastlinných extraktov zo skorocelu a materinej dúšky alebokoncentrát na prípravu minerálnych kúpeľov, na podporu starostlivosti o pokožku a na zvlhčovanie vzduchu.

 

Viac informácií je na www.vincentka.cz

Čítaný: 441x, autor: paperlife

Upraviť článok Zmazať článok

UPOZORNENIE: Prevádzkovateľ portálu e-katalog.sk nezodpovedá za tento článok

 

Váš odkaz bol odoslaný!