Eliminácia hlodavcov a iných škodcov.

Poznáte ten nepríjemný pocit, keď vojdete do svojej pivnice a začujete nepríjemný piskot a z diaľky na vás svietia malé potkanie oči? Trúfnete si na zneškodnenie potkana alebo myši samy? Ako sa má postupovať pri efektívnej deratizácií? To všetko si povieme v tomto článku!

Eliminácia hlodavcov a iných škodcov.

 

Poznáte ten nepríjemný pocit, keď vojdete do svojej pivnice a začujete nepríjemný piskot a z diaľky na vás svietia malé potkanie oči? Trúfnete si na zneškodnenie potkana alebo myši samy? Ako sa má postupovať pri efektívnej deratizácií? To všetko si povieme v tomto článku!

 

Na začiatok by som rád uviedol pár základných faktov o potkanoch a myšia, pretože to sú u nás najrozšírenejšie druhy hlodavcov.



 

Potkany

 

Potkan je dlhý približne 20-30 cm, ale sú známe aj oveľa väčšie jedince. Voľne žijúce potkany sa dožívajú väčšinou 2 roky. Za tento čas dokážu narobiť mnoho nepríjemných škôd. Potkany sú vynikajúcimi plavcami, aj keď nemajú radi vodu. Dospelý jedinec dokáže zjesť takmer všetko. Nerobí im prehrýzť aj sklo alebo tenké železo.

 

Myši

 

Myš je od potkana menšia, jej dĺžka je približne 9 cm, preto sa dokáže dostať aj na miesta, kde potkany nie. Dokáže sa prepchať aj cez centimetrový otvor. Sú to veľmi inteligentné tvory, ktoré majú vyvinuté aj cítenie a iné zmysli.

 

 

Čo je to deratizácia?

Deratizácia je proces, pri ktorom sa eliminujú myši, potkany a ostatné hlodavce. Vykonávajú ju profesionálny deratizéri. Pri deratizácií sa väčšinou vykonáva aj dezinfekcia dané objektu, v ktorom sa hlodavce vyskytovali.

 

Ako na deratizáciu bez deratizérov

Áno, elimináciu hlodavcov môžete zvládnuť aj sami. A však ide o množstvo potkanov alebo myši, ktoré budete eliminovať. Zlikvidovať hlodavce môžete buď pomocou sypaných otráv, tie však nie sú moc účinné alebo pomocou deratizačných staničiek. Deratizačné staničky treba umiestňovať na frekventované miesta. Výhodou deratizačných staničiek, je že hlodavec v nej zostane uväznený. Pri sypanej otrave často uhynie na nedostupnom mieste. Vašou pivnicou sa tak môže niesť nepríjemný zápach. V prípade, že sa hlodavce v pivnici rozmnožili do veľkých počtov treba zvážiť kontaktovanie odbornej deratizácie. Profesionálny deratizéri majú svoje postupy a vedia ako sa hlodavce správajú a kade sa pohybujú. Pri eliminácií hlodavcov treba vedieť kam nástrahy umiestniť a kam nie. Práve to býva najväčšou chybou, pri amatérskej deratizácií.

 

Pokiaľ nie sú hlodavce moc rozmnožené treba rýchlo konať a eliminovať ich v čas, kým nie je neskoro a nemusíte volať profesionálov.

 

Ceny nástrah a deratizácie

 

Ceny deratizačných staničiek sa pohybujú od 1 do 15 €. Závisí na veľkosti a druhu staničky. Vždy je lepšie kúpiť viac staničiek, pretože jedna nestačí. Ceny deratizačných služieb sú rôzne závisí na oblasti, v ktorej chcete deratizáciu vykonať. Ale väčšinou je to od 40 do 100€. Uhynuté hlodavce treba spáliť v lese alebo odviesť do kaliférie. 

Čítaný: 1129x, autor: WebGrafix.sk

Upraviť článok Zmazať článok

UPOZORNENIE: Prevádzkovateľ portálu e-katalog.sk nezodpovedá za tento článok

 

Váš odkaz bol odoslaný!