Potrebujete bezbariérové bývanie? Nebude to také jednoduché!

Potrebujete bezbariérový byt? Bohužiaľ, na Slovensku je podobných bytov dosť málo. Ako teda postupovať pri hľadani bezbariérového bytu?

Jednoduchým riešením je rekonštrukcia a ymena klasického bytu na bezbarierový byt. Byt si prerobíte podľa svojich predstáv a nemusíte sa následne zaťažovať hľadaním už prerobeného bytu. Čo všetko vyžaduje takáto zmena, aby bol byt pohodlný a plnil svoj účel?

Upravte vchod do bytu

Byt by mal byť na prízemí. Inštalácia rôznych rámp je drahá a pri mnohých bytovkách nie je ani možná. Preto pri kúpe bytu dbajte na to, aby prístup doň bol bezproblémový, prípadne sa dal ľahko vyriešiť k vašej spokojnosti

Ako budete variť?

Ďalším veľmi dôležitým krokom je úprava kuchyne. Zvoľte si správnu výšku a šírku kuchynskej linky, vytvorte si dostatočný priestor na pohyb okolo nej.

Prahy

V celom byte vynechajte prahy. Bude sa vám jednoduchšie prechádzať z izby do izby, čo ocenia najmä menej mobilný. Absencia prahov sa už v dnešnej dobe považuje za samozrejmosť všetkých bezbariérových bytov.

Kúpeľňa

Bezpečnosť v kúpeľni je veľmi dôležitá. Bezbariérová vaňa či protišmykové podlahy sú v tejto miestnosti samozrejmosťou.

Na realitnom trhu nie je v ponuke príliš veľa bezbarierových nehnuteľností. Niektorí hendikepovaní ľudia potrebujú totiž len nehnuteľnosť s čiastočnými úpravami, iní potrebujú kompletne prerobený byt či dom. Ponúknime im teda to, čo potrebujú a zjednodušme im cestu k osamostatneniu sa.

Čítaný: 847x, autor: Barbora

Upraviť článok Zmazať článok

UPOZORNENIE: Prevádzkovateľ portálu e-katalog.sk nezodpovedá za tento článok

 

Váš odkaz bol odoslaný!